Wat te schrijven in het eerste bericht voor casual online datingsites

Sep 24, 2018

Dus u bent iemand tegengekomen van wie het profiel er interessant uitziet - geweldig! 

Maar wat moet u in uw eerste online datingbericht zetten om hen uw kansen op een antwoord te maximaliseren? 

Veel mensen gaan hier al de mist in. 

Gelukkig staan we klaar met een gids om u tips te geven over wat u moet schrijven  om echt indruk op iemand te maken en hopelijk zorgen dat ze je willen ontmoeten, dus lees verder!

Taal

Slechte spelling en grammatica, jargon en internettaal allemaal van de tafel af als ueen grote kans op antwoord op uw bericht wilt. 

Gebruik een spellingcontrole, maar lees door wat u hebt geschreven voordat u het verzendt! 

De uitzonderingen hierop zijn dingen als lol! of haha! omdat deze laten zien dat je makkelijk in de omgang en leuk bent. Het gebruik van deze vergroot uw kans op antwoord! 

Toon

 Houd het licht en nonchalant -schrijf alsof u tegen deze persoon spreekt. Probeer je gevoel voor humor over te brengen, maar houd het vriendelijk en beleefd. 

Laat ruimte voor een antwoord

  Stel een vraag als onderdeel van uw bericht, of maak een grapje waarop de andere persoon kan reageren. 

Wat u ook doet, als de site een optie heeft voor 'porren' of 'knipogen', doe dit dan niet als eerste bericht! 

Wees geïnteresseerd in de andere persoon.

 We bedoelen niet geïnteresseerd in een date, dat weten ze al! Laat zien dat je het profiel van de persoon hebt gelezen door te vragen naar iets dat ze hebben geschreven - bij voorkeur een onderwerp dat u deelt. 

Dit laat de persoon zien dat u mogelijk compatibel bent, en nodigt hen uit om te praten over iets waar ze van houden en van genieten. Als ze hebben gezegd dat ze van Parijs houden, vraag dan naar hun favoriete plek. 

Wees voorzichtig met complimenten

 Het is verleidelijk om op iemands foto te reageren, maar als u dit doet, wordt u meestal genegeerd. 

Als u een compliment wilt geven doe dit dan over iets dat ze hebben gekozen, zoals een apart kapsel of coole schoenen. 

Door aan te geven dat u de keuzes van iemand leuk vindt is zo veel beter dan een compliment over een aspect van hun uiterlijk waar ze geen controle over hebben. 

Noem geen lichaamsdelen, zelfs geen ogen. Gebruik geen bijvoeglijke naamwoorden als 'hot', 'mooi' of 'sexy': - het is te informeel en niet geschikt voor een vriendelijk, eerste bericht. 

Kies een goede begroeting

 'Hoi’ of ‘hallo’ is te weinig en zal de kans op reactie verkleinen. Gebruik informele begroeting als 'hoe gaat het'. Dit is ongedwongen maar toch vriendelijk. 

Ten slotte…

 Geef niet op! Als één persoon niet reageert, neem het hem dan niet kwalijk. Er zijn genoeg andere mensen, dus zet uw beste beentje voor en blijf deze berichten verzenden!!