FAQ

Sep 24, 2018

Waarom casual dating?

Veel mensen vragen ons 'waarom zou ik casual dating moeten proberen?". Een eenvoudig antwoord is omdat het een leuke en gemakkelijke manier is om nieuwe mensen te ontmoeten. Uit onze ervaring is dit echter te verkeerde vraag om mee te beginnen. Wat ons opviel is dat mensen nog steeds niet helemaal begrijpen wat online daten echt inhoudt en hoeveel verschillende platforms en gemeenschappen er zijn. Online datingplatforms proberen gelijkgestemde mensen met elkaar in contact te brengen zodat ze een nieuwe vriend of vriendin, date, partner of casual contact vinden. Het internet helpt eenvoudigweg de zoekradius te vergroten en tools te geven (sms-en, videochats enz.) om het zoeken leuker te maken. Online daten is wat u ervan maakt – net als in het echte leven als u met vrienden uitgaat om nieuwe mensen te ontmoeten. Dus nogmaals, “waarom onlinedating”: het is een manier om nieuwe vrienden, dates of partners te ontmoeten en kan erg leuk zijn. 


Wat is belangrijk bij het kiezen van een casual datingsite?

Deze vraag is gekoppeld aan wat wij onder “Waarom onlinedating?” hebben geschreven: het is er belangrijk dat u precies aangeeft waar u naar op zoek bent. Er zijn duizenden online datingplatforms. Een goed begin is uzelf af te vragen of u op zoek bent naar een leuke dat of een nieuwe partner voor een lange relatie. Hoewel de grenzen wat wazig kunnen zijn, er bestaat een goed onderscheid tussen verschillende platforms. Aan de ene kant zijn er de portals voor het pure daten (of zelfs casual daten) met duizenden profielen die u kunt bekijken en aan de andere kant zijn er de zogenaamde matchmaking sites die u kunnen helpen uw soul-mate en toekomstige partner te vinden. Lees onze reviews van de verschillende online datingsites om te kijken welk platform wat biedt.


Hoe kunt u zorgen voor persoonlijke en gegevensveiligheid?

Er bestaan twee belangrijke aspecten met betrekking tot "veiligheid". Een ervan is de veiligheid van persoonsgegevens, waaronder uw e-mailadres, naam enz. Lees (of bekijk) de voorwaarden van de site voordat u zich inschrijft. Kunt u de voorwaarden niet vinden, dan is dit duidelijk een rode vlag en moet u zich niet aanmelden. Zorg ervoor dat de site voldoet aan alle geldende [NEDERLANDSE] consumentenwetten en dat ze in detail uitleggen wat ze met uw persoonsgegevens doen. De norm moet zijn dat ze uitdrukkelijk aangegeven dat zonder uw toestemming geen van uw persoonsgegevens gedeeld zullen worden met derden.

Het tweede belangrijke aspect is uw persoonlijke veiligheid. Hier kunnen we u alleen aanraden net zo voorzichtig te zijn als u zou zijn bij het ontmoeten van nieuwe mensen in reallife. Hoewel online dating over het algemeen veilig is, zijn er altijd mensen die op verschillende manieren gebruik van u willen maken of gewoonweg vervelend zijn. Gebruik uw gezonde verstand. Een paar aanbevelingen zijn: spreek voor de eerste keer altijd op publieke plekken af, vertel uw familie en vrienden dat u iemand nieuw gaat ontmoeten en geef niet zomaar uw persoonlijke gegevens aan nieuwe contacten


Wat kan ik aan kosten verwachten als ik met casual daten begin?

Er zijn veel verschillende opties, van 100% gratis datingsites tot sites met betaald lidmaatschap met maandelijkse kosten tot $40,-. Waar u voor kiest, hangt af van uw voorkeuren. Echter, zoals vermeld in de vorige paragraaf, schrikken betaalde datingsites neppers af en vormen dus een serieuzere gemeenschap.